Při sklizni Ryzí keltské soli se používá naprosto šetrné, ruční metody pro uchování většiny minerálů obsažených v mořské vodě, které jsou velmi prospěšné pro naše zdraví. Díky speciálnímu jílu na dně slanišť má nezaměnitelnou našedlou barvu.
Kromě velmi pozitivního vlivu na naše zdraví také dodává skvělou chuť všem pokrmům, proto je velmi oblíbená v kulinářském světě. Kdo jednou zkusí ryzí keltskou sůl, už většinou nechce jinou.
Je ručně sklízena v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. Geografická orientace Atlantiku a klimatické podmínky regionu hrají důležitou roli v jedinečné směsi minerálů a stopových prvků a kvalitě extrahované soli.
1 500 let stará keltská metoda sběru této soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Drobní živnostníci pracují na důmyslně vymyšleném systému rybníčků. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl.
Ryzí keltská sůl je naprosto nerafinovaná, neobsahuje proto žádné chemické látky, konzervační látky ani jiné nechtěné přísady (narozdíl od rafinovaných solí obsahujících škodlivé chemické látky a postrádajících mnoho stopových prvků a minerálů.
V kuchyni
Tato hrubá zdravá sůl se používá i při vaření a nakládání. Při stolním použití ji můžete umlít ideálně pomocí keramického mlýnku. Keltská sůl má jedinečnou chuť a v kulinářském světě je velmi populární, je pokládána za nejkvalitnější jedlou sůl.
Na koupele
Koupelí s keltskou solí osvěžíme naše tělo podobně jako při koupání v moři – důležité minerály obsažené v Keltské soli vstoupí do krve přes pokožku. Zastánci šetření vodou mohou nahradit celkovou koupel pravidelnou koupelí nohou. Ideální je "KELTSKÁ KOUPELOVÁ KÚRA" slovinského vědce Vinka Žgajnera zabývajícího se informačními technologiemi a celostním léčitelstvím.
Ústní hygiena
Pravidelné vyplachování roztokem z keltské soli podpoří ústní hygienu a zároveň přirozeně bělí zuby. Rozpuštěním několika krystalů keltské soli v ústech vyčistíte velmi šetrně a přírodně zuby i jazyk.
Využití do nahřívacích polštářků
Solný polštářek je obrovským pomocníkem k doplnění tepla (energie yang) ledvinám. Nahřátá sůl má blahodárné účinky, prokrvuje tkáně, vytahuje škodlivé látky a tím přispívá ke zmírňování bolesti a tišení postižených míst. Použijte ho v případě ztuhlých svalů, blokád a energeticky oslabených míst v těle (příjemné např. pro ledviny).
Dále pomáhá:
uvolnit a prokrvit zatuhlé svaly kolem celé páteře,
prohřát a uvolnit mnohá místa našeho těla,
při zánětu močového měchýře, PMS, zácpě,
při bolavých kloubech - kolena, lokty (v souvislosti s oslabenými ledvinami), kyčle a ramena (v souvislosti s přetížením jater),
při bolestech hlavy (ztuhlá krční páteř, přetížený žlučník),
při zánětu ucha, zánětu průdušek, studených končetinách, při kašli,
lze využít také při hluboké relaxaci :)
Sodík - naprosto zásadní prvek potřebný pro osmózu a vstup vody z mezibuněčného prostoru do buněk.
Hořčík - snižuje svalové napětí, třes, křeče i vnímání bolesti, zmírňuje průběh záchvatů průduškového astmatu, snižuje výskyt migrén a zmírňuje jejich průběh, zlepšuje metabolismus cukrů a tuků u diabetiků, zmírňuje bolesti v podbřišku před a během menstruace, zlepšuje fyzický a psychický stav před menstruačním cyklem, zmírňuje příznaky chronického únavového syndromu, snižuje krevní tlak a zlepšuje srdeční rytmus).
Vápník - nejvýznamnější prvek při výstavbě a přestavbě kostní hmoty. Také ovlivňuje v organismu řadu regulačních pochodů, podporuje správnou srážlivost krve, přenos vzruchů v nervových buňkách, srdeční kontrakci apod. Vápenaté ionty pozitivně ovlivňují krevní tlak a spolupodílí se na regulace pH v těle.
Vyberte si vhodnou velikost i variantu pro vás.
(možné použít na všechny produkty na eshopu)
Objednat můžete zde: https://eshop.sir-anton.cz/vyhledavani/?string=s%C5%AFl
Užijte si tento DAR BOHŮ i doma :-)
Lenka Kraupnerová
Pravá ruka a ambasadorka projektu zdraví Celiso